• Het brilletje van Marc
  • marc-met-oortelefoon
  • Marc na finale
  • Olympisch kampioen
  • Marc met Prins Willem Alexander

Marc Lammers (FIH Mastercoach).

Marc Lammers is het voorbeeld van een modern type coach. Hij was 8 jaar bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Daarvoor was hij, ailment  op jonge leeftijd, coach van Spanje en was zelf tevens een verdienstelijk hockeyer.

Marc speelde zelf slechts 5 interlands, maar als coach heeft hij al meer dan 150 interlands leiding gegeven aan het Nederlands team.

Gedurende zijn verblijf in Spanje heeft hij het Spaanse damesteam van de twintigste plaats op de wereld ranglijst naar de vierde plaats geleid op de Olympische Spelen in Sydney 2000.

Toen Marc startte in 2001 met het Nederlandse damesteam werd hij tweede op de Champions Trophy in Amstelveen.

Tijdens de wereldkampioenschappen in 2002 is hij met het Nederlands damesteam, na een zinderende finale die verloren werd met strafballen, tweede geworden.

In 2003 won Oranje de Europese Kampioenschappen in Barcelona, waardoor ze zich automatisch plaatsten voor de Olympische Spelen in Athene 2004.

Na een zeer overtuigende reeks gewonnen wedstrijden tot aan de finale aan toe, werd uiteindelijk het zilver behaald na een zinderende finale tegen Duitsland.

Na de Olympische Spelen hebben de Nederlandse dames revanche kunnen nemen op Duitsland door in de finale van de Champions Trophy met 2-0 te winnen en een 2-1 overwinning in de finale op het EK 2005. Mede hierdoor staat Nederland momenteel op de eerste plaats in de officiële World Ranking

Een van het meest succesvolle jaar is 2006. Nederland werd na 16 jaar weer WERELD KAMPIOEN!
Ook de Champions Trophy werd gewonnen.
In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 werd in 2007 Zilver gehaald op het EK in Dublin en Brons op de Champions Trophy in München Gladbach

Het hoogtepunt is het behalen van Goud op de Olympisch Spelen in Beiijng waar met 0-2 werd gewonnen van China.

In 2012 werd Marc coach van het Begische nationale herenteam. Belgie werd eerste tijdens de Hockey World League in 2012 en won zilveren bij het Europeese Kampioenschap in 2013. Na een 5e plaats op het Wereld Kampioenschap in 2014 is Marc gestopt als bondscoach van Belgie. 

Marc staat bekend om zijn innovaties. Er is zelfs een werkwoord naar hem vernoemd:
Lammeren >>

Ook gebruikte hij veel technologie in het hedendaagse coachen. Zo werkte hij met een videobril, analyse software, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters en oortelefoontjes.

Marc Lammers
Geboorte datum: 15-03-1969